2016. október 06. 14:45 - Druida Borealis

Feladat 02.

Anyuci: ábrándozás, harapásnyi, értelmetlen, próbaút, tó

Határidő: 2016.10.14.

 Anyuci:

Élet az erdőben
   Ilyenkor ősszel, az elmúlás évszakában, gyakran eszembe jut a gyermekkorom, amelynek legszebb éveit az erdőben töltöttem.  Az erdészházat - édesapám erdész volt - körülölelő akácerdő fáinak tavaszi virágillatát elfelejteni nem lehet.
   Az ábrándozás feleleveníti a tavaszi  zsongást, az erdei séták emlékét. Mikor egész nap a szabadban játszottunk! Élelmet vittünk  magunkkal,hisz értelmetlen lett volna csak azért hamarabb hazamenni,mert sokszor igen messzire elcsámborogtunk. Figyeltük az erdő madarait,állatait,a mókusokat,akik egy harapásnyi eledelért a közelünkbe merészkedtek.
  Az erdő mellett volt egy mesterségesen kialakított halas, - ma már az enyészeté - ahol jókat lehetett kavicsokkal halacskázni.
  A tölgyes sűrűjében őzikék,szarvasok, járásukkal csapásokat alakítottak ki,az emberek csak  a kijelölt próbautakon járhattak,akár kerékpározhattak is,de a lovaskocsik is gyakoriak voltak. Az útról nem volt érdemes letérni,mert bizony nagyon könnyen el lehetett tévedni. Az állatok nem örültek,ha a megszokott élőhelyükön megzavarták őket.Képesek voltak megtámadni az eltévelygőket!
  De erről majd legközelebb...

 

Zolcsi:

TZP - Próbaút 

 

Minden éjjel,
csak a semmiből néz rám,
az a kétely, hogy
harapásnyi étel
a vágy.

S ami éltet, még,
Csak egy próbaút,
ami vár
a sötétben.

A reményem,
Csak az ábrándozás.

Álmomban,
Álltunk a nál
Ketten.
Ahogy eljött az éjjel.
Értelmetelen
Haraggal a szívben,
De most már
Felejtek mindent!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6811775277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása